Za sutra zakazana vanredna sjednica Vlade KS zbog tragične nesreće u Sarajevu

Sutra će se održati vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo, zbog stravične nesreće koja se u kasnim večernjim satima desila u petak u centru Sarajeva, a u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica Azra Spahić, dok su još dvije djevojke teško povrijeđene.

FOTO: VLADA KS
FOTO: VLADA KS

Vanredna sjednica Vlade KS trebala bi početi u nedjelju u 11 sati, potvrđeno je za N1.

Nakon sinoćnje tragedije do koje je došlo u sarajevskom naselju Marijin dvor, već se oglasio kantonalni premijer Nihad Uk, rekavši kako će učiniti sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost.

“Trenutno u KS imamo 51 kameru, a lično ću insistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinošnje. MUP Kantona Sarajevo dobit će i nova vozila, a uskoro počinje s radom na desetine novih policajaca. Sankcije povratnicima kad su saobraćajni prekršaji u pitanju bit će najrigoroznije koje zakon dopušta. U stalnom sam kontaktu s ministrom unutrašnjih poslova KS Admirom Katicom, ministrom saobraćaja KS Adnanom Štetom te našim policijskim komesarom. Dogovaramo mjere koje ćemo poduzeti. Ono što je neophodno koordiniramo i s drugim nivoima vlasti. Javnost će o svemu biti blagovremeno informisana. Niko nije pošteđen od nesavjestnih pojedinaca, neće ni oni biti pošteđeni od nas. To vam obećavam”, naveo je Uk.

Podsjetimo, Armin Berberović je osumnjičen da je sinoć na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom udario tri pješakinje prilikom čega je jedna djevojka nastradala, a jedna u kritičnom stanju.

Prihvati notifikacije