BiH

Za Košarkaški savez BiH vrijedna finansijska “injekcija”

Vijeće ministara BiH je na današnjem sastanku donijelo odluku o dodjeli financijskih sredstava Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Sredstva u iznosu od 200.000 KM dodijeljena su KS BiH kako bi se osigurale pripreme reprezentativaca Bosne i Hercegovine te kupile avionske karte za njihovo sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima. Ova financijska podrška bit će od velikog značaja za nacionalnu košarkašku reprezentaciju prije odlaska na pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Reprezentacija BiH će se natjecati u B grupi zajedno s ekipama Poljske, Mađarske i Portugala. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice.

Prve dvije ekipe iz grupe će se plasirati u polufinale, gdje će se sučeliti s dvije najbolje ekipe iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). Pobjednik turnira će se kvalificirati za Olimpijske igre.

Pretkvalifikacijski turnir održat će se od 12. do 20. augusta ove godine. Ova financijska “injekcija” zasigurno će pružiti podršku reprezentaciji Bosne i Hercegovine u njihovom nastojanju da se kvalificiraju na Olimpijske igre.

Prihvati notifikacije