Politika

Vukanović: Ko je sa Dodikom tikve sadio, o glavu su mu se obile

Nema dogovora SDP-a i opozicije iz RS o izboru delegata. Gost Dnevnika O Kanala bio je Nebojša Vukanović iz Pokreta za pravdu i red.

vukanović o sankcijama sad
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija

Sastanak je održan u pristojnoj atmosferi. Doduše, ja i gospodin Mijatović se nismo pozdravljali i to je bilo za očekivati.

Sve u svemu, otkrivene su karte. Sada je na čelnim ljudima iz SDP-a da donesu konačnu odluku.

Od njih zavisi kako će izgledati Dom naroda BiH. Greške koje smo imali se ne bi trebale ponoviti.

Ako je neko ko je poznat po uzurpacijama, ucjenama i iznudama, što je SNSD, u liku Milorada Dodika, ako mu ponovo da se mogućnost da ponovo blokira sve procese, imat ćemo blokiranja kao one vezano za ukudanje akciza. Ko je sa Dodikom tikve sadio, o glavu su mu se obile.

Pitanje za Vukanovića bilo je pokušava li se izbaciti SNSD iz nove vlasti, te ako nakon srijede ne bude dogovora, hoće li Dodikova stranka dobiti četvrtog delegata?

– Iskreno se nadam da neće. Danas nije bio nikakav konačan dogovor. Čelni ljudi SDP-a su svjesni posljedica koje bi tu bile.

Danas sam rekao u koga treba uperiti prst, a to je korumpirani Christian Schmidt, koji je pod pritiskom Hrvatske donio izmjene Izbornog zakona i dok su se brojali glasovi on je mijenjao.

Radio je stvari koje su nedopustive. Takvi potezi su pogodovali legalizovanju izborne krađe.

Dodik je jako nervozan, samo pogledajte šta tweetuje. Nervoza pokazuje koje su posljedice izostavljanja SNSD-a u Vijeću ministara i toga da Željka Cvijanović ostane izolovana. Izgubit će značajne poluge moći, dodao je Vukanović, piše O Kanal.