BiH

Vukan ima novu borbu: Prevrnuću svaki kamen da Stanivuković ne bude gradonačelnik

Vukanović je ovom prilikom čak upozorio da, ukoliko PDP odluči da svoju podršku da Stanivukoviću, oni "više nemaju o čemu da razgovaraju".

FOTO: FACEBOOK/NEBOJŠA VUKANOVIĆ
FOTO: FACEBOOK/NEBOJŠA VUKANOVIĆ

To je potvrđeno i nakon današnjeg sastanka delegacija SDS-a i Pokreta za pravdu i red, čiji je predsjednik Nebojša Vukanović, još jednom ponovio da za njih Draško Stanivuković ne može biti kandidat ispred opozicije.

Pročitajte još

Konkretniji koraci o opozicionom djelovanju u najvećem gradu u Srpskoj, te u drugim sredinama, trebalo bi da budu poznati u narednih 15 dana, kada će, kako su najavili iz SDS-a biti održan zajednički sastanak svih opozicionih stranaka.

Vukanović je, kada su u pitanju lokalni izbori, kazao da Pokret za pravdu i red, nema puno spornih tačaka kada je u pitanju opozicija u Srpskoj, te naveo koje su to.

“Nećemo podržati kandidate SDS-a u Ugljeviku i Sokocu, gdje Vasilije Perić i Milovan Cicko Bjelica otvoreno sarađuju sa SNSD-om i nećemo podržati Draška Stanivukovića ako ga PDP kandiduje za gradonačelnika Banjaluke”, poručio je on.

Vukanović je ovom prilikom čak upozorio da, ukoliko PDP odluči da svoju podršku da Stanivukoviću, oni “više nemaju o čemu da razgovaraju”.

“Od danas, prevrnuću svaki kamen da Stanivuković ne bude gradonačelnik. On je iznevjerio svoje ljude i glasače. To je jedan iskompleksirani samovoljac, neznalica koja misli da će populizmom da vara čitav svijet. Kao što smo mu prošli put davali snažan vjetar u leđa, i slavili iskreno njegovu pobjedu, Stanivuković mora da zna da ćemo sada uložiti maksimalan napor da ga ogolimo”, poručio je Vukanović.

Govoreći o poziciji Pokreta za pravdu i red, kazao je da njihove ambicije nisu velike, te da će ključni fokus imati na Hercegovini, odnosno kandidaturi Lazara Radana za gradonačelnika Trebinja, podršku Ognjenu Bodirogi iz SDS-a za načelnika Foče.

Ostavio je mogućnost i da kandiduju nekoga za načelnika Nevesinja i Ugljevika, pa čak i to da će, ukoliko se opozicija ne dogovori ni po jednom osnovu u Banjaluci, i oni predložiti svog kandidata.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević naglasio je da ostaje pri stavu da je ključno da opozicija u što više lokalnih zajednica ima zajedničke kandidate, ali i da je jasna jedna stvar – u Banjaluci dogovora još nema.

On je potvrdio da je jedina dilema koju SDS ima kada je u pitanju Banjaluka, to da li će podržati kandidaturu Draška Stanivukovića ili ne.

“To je jedina dilema koja postoji. Već u startu imamo problem jer Narodni front i Pokret ne podržavaju Stanivukovića. Mi ćemo se o tom pitanju opredijeliti nakon zajedničkog sastanka lidera opozicije”, poručio je Miličević pišu Nezavisne novine.