Politika

Vuk Drašković šokirao izjavama: "Naša propaganda je učinila nešto što je nezamislivo..."

Srbijanski političar i književnik Vuk Drašković govorio je za Face TV o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici koja je usvojena u UN-u.

FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RINGIER
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RINGIER

Naglasio je kako je pročitao Rezoluciju i naglasio kako se nigdje ne spominje srpski narod.

Pročitao sam Rezoluciju, nigdje se ne spominje srpski narod, Srbija niti Vojska Srbije! Spominju se samo dvije presude! Za genocid su okrivljeni po imenu i prezimenu samo pojedinci koji su genocid i počinili!

Naša propaganda je učinila nešto što je nezamislivo, da košulje onih pojedinaca koji su počinili genocid navlači sprskom narodu i da obmanjuje narod da im se Rezolucijom stavlja na teret da su počinili genocid! To je strašno”, poručio je Vuk Drašković tokom gostovanja na Face TV-u.

@insidebosnia “Pročitao sam Rezoluciju, nigdje se ne spominje srpski narod, Srbija niti Vojska Srbije! Spominju se samo dvije presude! Za genocid su okrviljeni po imenu i prezimenu samo pojedinci koji su genocid i počinili! Naša propaganda je učinila nešto što je nezamislivo, da košulje onih pojedinaca koji su počinili genocid navlači sprskom narodu i da obmanjuje narod da im se Rezolucijom stavlja na teret da su počinili genocid! To je strašno”, poručio je srbijanski političar i pisac Vuk Drašković tokom gostovanja na FaceTV. 👉 Follow @insidebosnia for more!🔥 👉 Follow @insidebosnia for more!🔥 👉 Follow @insidebosnia for more!🔥 #insidebosnia #vukdraskovic #rezolucija #bosna #discoverbosnia #ljepotebosne #bosniaandherzegovina #enjoybosniaandherzegovina #ovojebih #bosniaandherzegovina #ig_sarajevo #ig_bosnia #ig_bosnia_herzegovina #visitbosnia #visitbosniaandherzegovina ♬ original sound – insidebosnia

Kompletno gostovanje možete pogledati OVDJE.