Region

Vučić: Upozorio sam da dolazi rat. Putin mi to nije rekao, ali...

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić govorio je o situaciji u svijetu. Kaže da Amerikanci prave "novi blok u Evropi, što će značajno uticati i na Srbiju".

FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

“Možete pogledati u vašoj arhivi kada sam 25. novembra 2021. godine nakon moje posete Sočiju rekao da nas očekuje teško vreme, ne zato što mi je Putin rekao da će biti rata. Uvek je izdvojio 45 minuta da govori o Ukrajini. Tog puta nije govorio ni tri minuta. To mi je bilo dovoljno. Rekao sam donesena je odluka. Nedvosmisleno sam rekao da će doći do određenih promena. Samo sam pratio, slušao i redao činjenice”, rekao je Vučić.

“Amerikanci prave blok unutar Evrope, prave poseban blok koji nije mali, Poljska, baltičke zemlje plus Ukrajina. Tih pet zemalja, imaćete zemlje koje su veće od Francuske i približavaju se Nemačkoj. Onda je jasno da taj kvintet ili sekstet s Rumunijom postaje najjači u Evropi posle Nemačke. Mi se želimo pozicionirati kao srednjoevropska zemlja, zato imamo sve bliže odnose s Mađarskom. To će menjati dinamiku našeg odnosa s Evropom. Želim verovati da će biti u pozitivnom smislu, ali za nas postoje ograničavajući faktori što se tiče sankcija Rusiji i Kosova”, kazao je, piše index.hr.

Prihvati notifikacije