Kultura

Vrijeme je da Ciglane zažive… Od 16. septembra kreće serijal Day Clubbing zabava pod imenom "London Passage"

Poslovično nakon Sarajevo Film Festivala dešavanja u glavnom gradu BiH splasnu, a na prste jedne ruke moguće je pobrojati mjesta za dobar provod.

FOTO: DAY CLUBBING
FOTO: DAY CLUBBING

Nekada davno naselje Ciglane predstavljale su epicentar dešavanja, no dugo već to nije tako.

Ipak, od 16. septembra krenut će se s projektom koji bi za cilj imao oživljavanje ovog naselja, nakon što je poslije dugo godina obnovljen Mehremića trg. Riječ je o Day Clubbing konceptu koji će se održavati pod imenom “London Passage”.

Sam pasaž je natkriven i kupola na kojoj je već napravljen stage, tako da nas vremenski uslovi ne mogu remetiti.

Cilj je uvesti novo kontinuirano dešavanje u naš grad sa free ulazom, otvorenog tipa, nadohvat ruke svakome. Ono što je također dobra stvar je što je i parking na ciglanama subotom puno slobodniji i ne plaća se – priča za Bosnainfo idejni tvorac koncepta Saša Porić, jedan od najperspektivnijih sarajevskih underground DJ-eva.

Koncept je zamišljen od 18h-23h i ima za cilj da okupi najcjenjenije sarajevske artiste RnB-a i elektronike. Za početak. U budućnosti bi okupljao i regionalno priznate muzičare i street artiste. Također Benjamin Čengić ce slikati mural koji će biti postavljen iznad stagea na kupoli, sa akcentom na logotip Day Clubbing budući da nam je ujedno ovo i prvo predstavljanje – priča Lessa.

Koncept ce ove godine početi 16. septembra i trajat ce šest subota (tri puta RnB Brown Sugar, 3 puta elektronika).Među onima koji će zabavljati sarajevsku publiku pojavit će se Dj Keon, Katze, Dj Jasmina, Alexander De Funk, Six Beats, Ryo te RnB DJ-evi: Merakoon, Dj Soul, Forora…

Prihvati notifikacije