BiH

Vremenska prognoza za narednih 15 dana: Stižu nam snijeg i mraz!

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine objavio je vremensku prognozu za narednih 15 dana. Prema procjeni meteorologa, u BiH će ponovo doći snijeg i mraz.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Pred nama je period vrlo promjenjivih vremenskih prilika. Početkom sedmice preovladavat će oblačno sa kišom koja će biti izraženija u centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine. Na planinama je moguć snijeg i susnježica. Na jugu zemlje izgledna je umjerena do jaka bura. Sredinom sedmice, umjereno oblačno i stabilno, uz slab do umjeren mraz u Bosni.

Novo naoblačenje i kišu očekujemo pred kraj radne sedmice. Jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 6°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 7°C i 14°C. Pred kraj radne sedmice minimalne temperature od 4°C do 10°C, a maksimalne između 13°C i 19°C.

Prva sedmica mjeseca aprila prema dostupnim prognostičkim materijalima proteći će u nestabilnim vremenskim prilikama. Tokom sedmice preovladavat će oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U periodu od 4. do 5. aprila izgledna je kraća stabilizacija vremena i razvedravanje koje može usloviti slab mraz u Bosni. U ovom periodu više sunčanih intervala očekuje se u Hercegovini.

Jutarnje temperature oscilirat će pretežno između 2°C i 7°C u Bosni do 11°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 8°C i 13°C u Bosni, u Hercegovini do 16°C, saopšteno je iz FHMZ-a.

Prihvati notifikacije