Magazin

Vraćaju se patike s punom petom? Adidas i Gucci prodaju popularni model za gotovo 2.000 KM 

FOTO: GUCCI
FOTO: GUCCI

Poznato je kako pojam modernog danas obuhvata brojne čudne trendove koje do sada ni u mislima nismo mogli spojiti. Dva poznata brenda koja su udružila snage predstavili su model patika koji odgovara upravo ovom opisu, a koji smo na neko vrijeme zaboravili. 

Patike sa platformom nisu nikakva novost. One su bile u trendu prije desetak godina zahvaljujući Isabel Marant koja kao najprodavanije komade svoga brenda, bilježi upravo njih. Ipak, nekima je “svanulo” nakon što su se prestale nositi. 

Sada se čini da nam modni giganti ponovo kucaju na vrata sa ovim trendom. Adidas i Gucci, koji su obznanili svoju suradnju ranije ove godine, predstavili su popularni model patika u sasvim novom ruhu. 

Poznate Gazelle, koje su najviše odgovarale zaljubljenicima u sportski i opušteni stil, ovoga puta krasi puna peta i koža u zlatnoj boji, uz crne pruge i crvene pertle u kontrastu. . 

Model punog naziva adidas x Gucci wedge Gazelle pušten je u prodaju, a može se pronaći na zvaničnoj stranici Guccija. Cijena im je 920 dolara, odnosno 1.800 KM. 

FOTO: GUCCI/SCREENSHOT
FOTO: GUCCI/SCREENSHOT

Italijanski modni gigant ranije je naveo da će adidas x Gucci suradnja obuhvatati spoj legendarne tri pruge sa prepoznatljivim Guccijevim logom, no ne garantujemo da će se neki od modela svima dopasti. 

Inače, da ćemo ponovo gledati kombinaciju patike i visoke pete, naslutio je i Dior koji je ranije ove godine prestavio svoj model patika sa štiklom. 

Prihvati notifikacije