Sarajevo

Vozači, pazite kako vozite! Postavljen novi stacionarni radar u Sarajevu

Zbog sve većeg broja nesavjesnih vozača postavljen je novi stacionarni radar u Sarajevu.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Kako je ranije saopćeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) proširenje i modernizacija sistema stacionarnih radara na području Kantona smatra se neophodnim.

Jedinica za saobraćaj je zahtijevala postavljanje stacionarnog radara u ulici Obala Kulina Bana, kod BH Pošte, te je danas i postavljen.

Fotoreporter Bosnainfo zabilježio je kadrove postavke ovog radara. Mole se vozači da svoju vožnju prilagode i voze propisno!

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Također, Odjeljenje za videonadzor je za naredni period planiralo proširenje analitičkih kamera “Sparta”, koje uključuje nabavku 34 analitičke kamere. U ovu svrhu je neophodno instaliranje novih optičkih kablova duž glavne longitudinale, što je i učinjeno u toku rekonstrukcije tramvajske pruge, a zaključkom vlade je usvojena inicijativa MUP-a da se prilikom svih projekata u KS vrše konsultacije po pitanju dodatne instalacije optičkih kablova.

U planu je da se do 2025. godine optičkom mrežom povežu 164 raskrsnice u Kantonu Sarajevo što bi imali veliki značaj za uspostavu savremenog videonadzora”, saopćeno je iz Ureda policijskog komesara Uprave policije MUP Kantona Sarajevo.

Prihvati notifikacije