Sarajevo

Vogošća NAGRADE ZA NAJBOLJE ŠKOLE I UČENIKE (FOTO)

Lijepo je vidjeti na jednom mjestu sve učenike naših Osnovnih škola koji su na Općinskom i Kantonalnom takmičenju pokazali šta znaju iz više nastavnih predmeta ali i na kulturno zabavnom i sportskom polju, rekao je Migdad Hasanović, načelnik Općine Vogošća na prigodnoj manifestaciji na kojoj su dodijeljene nagrade za nabolje škole i učenike.

Najbolji đaci Vogošće
FOTO: ESET MURAČEVIĆ

-Pored Diploma i pehara za najbolje ekipe i pojedince koji su na ovim takmičenjima osvojili neka od prva tri mjesta pripremili smo i prigodne novčane nagrade. Raduju nas uspjesi naših mališana. Na ovaj način pokušavamo im dati vjetar u leđa da i u vremenu pred nama nastave ostvarivati dobre rezltate jer znanje koje postižu samo je njihovo i niko im ga ne može oduzeti.

Aida Mulahmetović
FOTO: ESET MURAČEVIĆ

-Pažnja koju nam na ovaj način ukazuje Općina Vogošća jeste nešto što nas, uistinu, motiviše da još marljivije radimo i postižemo dobre rezultate, kaže Aida Mulahmetović, učenica IX razreda Osnovne škole “Zahid Baručija” koja se istakla u takmičenju iz Geografije i Tehničkog odgoja. Nakon Osnovne škole namjeravam upisati Drugu gimnaziju.

Pročitajte još

Njen školski kolega Tarik Ajanović, učenik VIII razreda postigao je odlične rezultate iz Matematike i Informatike.

Tarik Ajanović
FOTO: ESET MURAČEVIĆ

-Ova takmičenja nisu za nas bila prilika samo za pokazivanje znanja već prilika da se značajnije družimo sa kolegama iz drugih škola kako na području Vogošće tako i na području Kantona Sarajevo, kaže Tarik Ajanović. Pažnja koju nam Općina ukazuje time što prati naš rad i novčano stimuliše puno nam znači. Nastojat ćemo da u vremenu pred nama budemo još bolji učenici.

Migdad Hasanović i Kenan Alikadić
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
Najbolji đaci Vogošće
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
Najbolji đaci Vogošće
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
Najbolji đaci Vogošće
FOTO: ESET MURAČEVIĆ