BiH

(VIDEO) Ovako je izgledalo aktiviranje klizišta kod Mostara: Vozila završila u vodi, ima povrijeđenih...

Aktiviranje klizišta u naselju Bijela kod Mostara dogodilo se jučer, oko 18 sati, a tom prilikom povrijeđene su dvije osobe.

aktiviranje klizišta kod mostara
FOTO: VREMENSKA PROGNOZA BIJELO POLJE/FACEBOOK

Prema informacijama iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), do aktiviranja klizišta došlo je kada je velika količina kamena, zbog miniranja kamenoloma, završila u rijeci.

– Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti, dva automobila su završila u rijeci, dok se za jednim automobilom traga, jer se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi. Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u istim. Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema, saopćeno je iz FUCZ-a.

Povrijeđene su dvije osobe od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom pada odrona u rijeku i time prouzrokovao rast vodostaja i veliki val. Druga povrijeđena osoba se nalazila na obali u trenutku nesreće.

Obje osobe su, navodi se u saopćenju FUCZ-a, medicinski zbrinute.

Trenuci miniranja ovog kamenoloma, koje je rezultiralo velikim odronom, objavljeni su na Facebook stranici Vremenska Prognoza Bijelo Polje. Trenutak miniranja možete vidjeti na 1:10.