Region

Uroš Blažić htio da ubije i trudnicu? Otkriveni novi detalji masakra u Mladenovcu

Taksista i trudnica koje je Uroš Blažić (21) oteo i držao kao taoce nakon masakra koji je izvršio u Mladenovcu, trebalo bi da budu saslušani od ponedjeljka.

FOTO: MUP SRBIJE
FOTO: MUP SRBIJE

Taksista bi navodno trebalo da otkrije na koji način je Blažića spriječio da nastavi krvavi pir, koji je uključivao i ubistvo trudnice koja se nalazila u vozilu!

Srbija se još nije oporavila od masakra koji je 5. maja počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje, kada je iz vatrenog oružja ubio osmoro mladih ljudi i ranio 14 mještana. Blažić je prolazio ulicama tih sela i izrešetao mlade ljude koje je usput sretao.

Prilikom bjekstva je na naplatnoj rampi kod Malog Požarevca uletio u taksi vozilo u kojem se nalazila stranka – mlada trudnica. Saslušanja oko 50 svjedoka masakra počela su u srijedu u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, a nastavljaju se od ponedjeljka. Tada bi trebalo da svoj iskaz daju taksista i trudnica.

Prema riječima izvora Alo!, taksista bi trebalo da otkrije kako je svojom pribranošću uspio da Blažića odgovori od daljeg pokolja koji je planirao poslije ubistva osmoro mladih.

Taksista svojom smirenošću spasio život trudnici

-Riječ je o iskusnom taksisti koji je u tom poslu godinama. Navodno je Blažić planirao da ubije trudnicu, ali i taksistu nakon što ga odveze do željenog mjesta. Držeći u rukama bombu, tražio je taksisti da ga vozi u Vinjište u ujakovu kuću, gdje se skrivao do hapšenja – navodi izvor blizak istrazi, prenosi Blic.

Kako se navodi, taksista je svojom pribranošću uspio da smiri Blažića i dosta je razgovarao s njim dok je vozio.

Nagovorio je Blažića da ga pusti da odveze trudnicu na Ub, gdje je i trebalo da je vozi i da je zatim pusti, a da će on poslije toga da ga odveze do Kragujevca. Ponavljao je da će sve biti u redu i da nema potrebe da bude u strahu, jer će ga odvesti na željeno mjesto. I sam je bio šokiran kada ga je Blažić ostavio živog i napustio vozilo. Poslije toga je pozvao policiju, naveo je izvor.

Njegov kolega je za medije ranije takođe ispričao da je taksista uspio da ostane pribran i da „sačuva glavu sebi i mušteriji“. Ispričao je da je vozač sve vrijeme držao stvari pod kontrolom, ali da se „slomio“ nakon što je pozvao policiju i prijavio sve. Poslije toga je uzeo bolovanje i neko vrijeme se nije pojavljivao na poslu.

Prihvati notifikacije