Svijet

Umro čovjek koji se zapalio pred sudnicom gdje traje suđenje Trumpu (VIDEO)

Preminuo je čovjek koji se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku gdje se sudi bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, objavio je NBC News. Maxwella Azzarella je "bolničko osoblje proglasilo umrlim", rekla je policija za NBC News u telefonskom pozivu.

Maxwell Azzarella
FOTO: INSTAGRAM

Vrijeme smrti nije navedeno. Azzarello, muškarac u srednjim 30-ima iz St Augustinea na Floridi, bacao je u zrak pamflete s teorijom zavjere prije nego što se jučer zapalio na području određenom za prosvjednike za i protiv Trumpa, piše index.hr.

Iz torbe je izvadio kanister za kojeg se vjeruje da je sadržavao zapaljivu tekućnu, a potom se njime i zapalio, rekla je policija. Policajci i civili utrčali su u područje prosvjeda i pokušali ugasiti plamen koristeći kapute i aparate za gašenje požara.

Ozlijeđena četiri policajaca

Četiri policajca a zadobila su lakše ozljede zbog izloženosti vatri, priopćile su vlasti.

Joseph Kenny iz njujorške policije rekao je novinarima: “Čini se da su pamfleti utemeljeni na propagandi, zapravo nekakve teorije zavjere. Neke informacije u vezi s Ponzijevom shemom i tvrdnjom da su neki od naših lokalnih obrazovnih instituta paravan za mafiju. Dakle, teorija zavjere.”

Požar je izbio nakon što je izbor porote za Trumpovo suđenje završio s 12 osoba i šest alternativa, odabranih da odluče je li bivši američki predsjednik prikrivao isplate ženama koje su tvrdile da su imale ljubavne veze s njim.

Trumpova kampanja objavila je u jučer izjavu u kojoj izražava “sućut traumatiziranim svjedocima” nakon požara.