Sarajevo

Uhapšen diler u Sarajevu zbog proizvodnje i prodaje droge

U sarajevskoj ulici Gradačačka u općini Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode lice S.H., rođen 1979.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga).

FOTO: BOSNAINFO/ILUSTRACIJA
FOTO: BOSNAINFO/ILUSTRACIJA

Izvršenim pretresom navedenog lica, kao i pretresom kuće i pratećih prostorija koju isti koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 30 grama materije koja asocira na opojnu drugu spid, metalna drobilica i mobilni telefon.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a S.H. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Prihvati notifikacije