Svijet

UAE POD VODOM Najveće padavine u posljednjih 75 godina

"Ujedinjeni Arapski Emirati su svjedočili najjačim padavinama zabilježenim u posljednja 24 sata, nadmašivši sve dokumentovane od početka prikupljanja podataka 1949. godine", saopštio je Nacionalni centar za meteorologiju, prenijela je državna novinska agencija WAM.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Kako se navodi, padavine koje su pale u toj zemlji u posljednja 24 sata “izuzetan su događaj u klimatskoj istoriji UAE-a”.

Pročitajte još

Meteorolozi najavljuju da će u narednim satima biti zabilježene veće količine padavina.

Fly Dubai Airlines je otkazao pojedine letove zbog loših vremenskih uslova, dok su mnogi odgođeni.

Fudbalski savez UAE-a je također najavio odgađanje svih lokalnih fudbalskih utakmica zakazanih za danas, a novi datumi će biti određeni naknadno.

UAE pod vodom

Nacionalni komitet UAE-a za upravljanje vanrednim situacijama pozvao je stanovnike da ostanu kod kuće i poštuju sigurnosne smjernice te da napuštaju domove samo u slučajevima krajnje potrebe.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

U susjednom Omanu, državna spasilačka agencija saopštila je da su jake kiše i bujične poplave uzrokovale smrt 18 osoba, uključujući devetoro učenika.

Vlasti Omana uključene su u spasilačke aktivnosti, a škole su zatvorene u šest provincija, uključujući Muskat, zbog opasnih vremenskih uslova.

Za sjeveroistok i sjever Omana u narednim danima prognoziraju se umjerene do obilne padavine.