Sarajevo

U Sarajevu održana memorijalna ceremonija u čast predsjednika Irana i prateće delegacije

U čast predsjedniku Islamske Republike Iran Ebrahimu Raisiju, ministru vanjskih poslova te države Hossein Amir-Abdollahianu i njihovim saradnicima, koji su tragično poginuli u padu helikoptera 19. maja ove godine, danas je u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu održana memorijalna ceremonija.

FOTO: MINA
FOTO: MINA

Memorijalnoj ceremoniji prisustvovali su reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, ambasador Irana u BiH Abuzar Ebrahimi Torkaman, predstavnici vlasti i diplomatskog kora.

Uz izraze iskrenog saučešća narodu Irana, Kavazović je kazao da je njihova pogibija veliki gubitak za sve muslimane. U našem narodu će ostati zapamćeno i to da je među zadnjim odlukama koje su rahmetli predsjednik i rahmetli ministar vanjskih poslova pod vodstvom ajatullaha Hameneija donijeli bila ona o podršci Irana rezoluciji o genocidu u Srebrenici pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda – akcentirao je Kavazović.

Ambasador Abuzar Ebrahimi Torkaman je reisu Kavazoviću, članovima Predsjedništva BiH, predstavnicima vlasti, institucijama, i svim građanima koji su iskazali saučešće, posebno zahvalio.

Pročitane su i poruke članova Predsjedništva BiH upućene povodom smrti predsjednika Raisija i njegove delegacije, javlja MINA.