Svijet

U padu akrobatskog aviona u Italiji poginulo dijete

Jedno dijete poginulo je u Italiji na mjestu gdje je pao avion akrobatskog tima italijanskih zračnih snaga "Frecce Tricolori", čiji uzrok pada još nije poznat, javlja Anadolu.

FOTO: EPA-EFE/TINO ROMANO
FOTO: EPA-EFE/TINO ROMANO

Avion akrobatskog tima “Frecce Tricolori”, koji je tokom cijele godine izvodio letove iznad italijanskih gradova povodom 100. godišnjice osnivanja italijanskog ratnog zrakoplovstva, srušio se prilikom polijetanja iz torinske zračne luke Caselle na probni let prije nastupa u mjestima Vercelli i Collegno.

Avion iz tima “Frecce Tricolori”, koji je u večernjim satima poletio u dvije grupe od po pet na probni let, tokom polijetanja izgubio je visinu i srušio se. Pilot aviona spasio se iskočivši iz aviona.

Italijanski mediji javljaju da je pilot lakše povrijeđen i prebačen u bolnicu.

Navedeno je da je petogodišnja djevojčica iz četveročlane porodice, koja se nalazila na mjestu nesreće u trenutku pada aviona, izgubila život, a ostatak porodice je s povredama hospitaliziran.

Amaterske snimke trenutka pada aviona objavili su i talijanski mediji.

Nakon nesreće obustavljeni su svi pokazni letovi Frecce Tricolori, a aerodrom Caselle privremeno je zatvoren za saobraćaj.

Akrobatski tim Frecce Tricolori, koji koristi model aviona MB-339 italijanskog proizvođača Aermacchi, svoje letove obično izvodi s 10 aviona.

Prihvati notifikacije