Kultura

U organizaciji Sarajevodiska: Buč Kesidi 5. maja nastupaju u Slozi

Elektro pop rock dvojac, Buč Kesidi, iz Pančeva objavio je svoju ekskluzivnu klupsku turneju pod nazivom "Skupi Snagu", u sklopu koje će 5. maja nastupiti u Sarajevu, na sceni kluba Cinemas Sloga.

FOTO: FACEBOOK / BUČ KESIDI
FOTO: FACEBOOK / BUČ KESIDI

Koncerti su izuzetno ograničenog kapaciteta, a na njima će publika imati priliku prvi put uživo čuti neke pjesme s novog albuma u nastajanju, pored, naravno, regularnog repertoara koji sviraju na svojim nastupima, stoji u saopćenju.

“Starije pjesme će biti u novim aranžmanima, a bitno je i to da smo osmislili scenografiju jer i to želimo podići na novu razinu. Već smo počeli raditi na osvjetljenju, LED projekcijama jer ideja je da razbijemo ideju ‘običnog’ koncerta te da fokus prebacimo i na vizualni dio priče”, izjavili su momci iz Buč Kesidija u intervjuu za Index.hr.

Bend je dostigao regionalnu popularnost, o čemu svjedoče milionski pregledi na YouTubeu, kao i nagrade za koje su nominirani i koje su osvojili. Neke od njih su nominacija IMPALE za Evropski nezavisni album godine, GODUM nagrada za najbolje mlade snage 2020, 2020 MAC Awards – Alternativna pop numera godine za pjesmu “Nema ljubavi u klubu” i mnoge druge.

Buč Kesidi je nedavno izbacio dva singla sa predstojećeg, trećeg, albuma “Curimo po asfaltu” i “Skupi snagu”, koje će publika na koncertima imati priliku čuti uživo po prvi put.