Kultura

U Kulturnom centru Mostar Sjever sinoć otvorena izložba ilustracija o genocidu u Srebrenici

U Kulturnom centru Mostar Sjever sinoć je otvorena izložba ilustracija o genocidu u Srebrenici autora Admira Delića.

FOTO: EPA-EFE/FEHIM DEMIR
FOTO: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Izložbu su organizirali Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Regionalni odbor Hercegovina, JU Kulturni centar Mostar Sjever i BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, a ona je postavljena i otvorena u okviru obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici.

Svi govornici naglasili su važnost razvijanja kulture sjećanja kao bitnog segmenta kulturnog i društvenog života u Bosni i Hercegovini.

Na samom početku prisutnima su se obratili direktori navedenih kulturnih institucija i organizacija koje su organizovale izložbu, i to Harun Hasanagić (BZK Preporod – RO Hercegovina), Elvedin Mujan (JU Kulturni centar Mostar Sjever) i Nermin Hodžić (BKC “Alija Izetbegović” Kalesija), koji su zajedno istakli zadovoljstvo zbog međusobne saradnje te izrazili zahvalnost autoru, ali i svim građanima koji su posjetili postavku izložbe koja će i narednih par dana biti u Kulturnom centru Mostar Sjever. 

Izložbu ilustracija otvorio je njen autor Admir Delić, koji se zahvalio organizatorima na pozivu te se prisjetio svog početka bavljenja crtanjem i ilustriranjem s posebnim akcentom na motive za ilustracije o genocidu u Srebrenici koje ostavljaju upečatljiv trag na širu publiku, saopćili su organizatori.

Prihvati notifikacije