Region

U Budvi uhapšen Marko Ljubiša Kan, važan pripadnik škaljarskog klana

Budvanin Marko Ljubiša zvani Kan, koga crnogorska policija označava kao pripadnika budvanske kriminalne grupe bliske "škaljarskom klanu", uhapšen je u tom gradu.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
Ilustracija

Kako navodi podgorički list Vijesti, Ljubiša je juče uhapšen zbog oružja u jednom lokalu.

Po nalogu tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 24 sata.

Beogradski mediji navode da je Marko Ljubiša Kan visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana i prijatelj Luke Bojovića.

Često je bio na meti napadača, ali je svaki put uspio da izvuče živu glavu.

U Budvi je u noći 27. avgusta 2019. na terasi jednog starogradskog hotel, nepoznati napadač ispalio rafal ka Budvanima Marka Ljubišu Kana, Gorana Slovinića i Dragana Markovića. Sumnja se da je napadač bio Jovan Mirković.

“Sumnja se da je napadač imao podršku još jedne osobe. Kobne večeri ubica je skuterom došao do bedema Starog grada, a potom ušetao među turiste. Nosio je silikonsku masku i kapuljaču, a u kesi “škorpion”. Noćni provod u tom dijelu Budve u to vrijeme upravo se završavao i gosti su se razilazili”, rekao je ranije izvor Vijesti i dodao:

“Ljubišino obezbjeđenje primjetilo je napadača dok je prilazio njihovom stolu uz same bedeme, pa su sva trojica pobjegla ka ulazu u Stari grad. Napadač je tada pokušao da iz kese izvadi oružje, ali se spetljao. Kad ga je konačno izvukao, ispalio je više od 30 metaka. Nekoliko hitaca pogodilo je Slovinića i Markovića, koji su zadobili prostrelne rane, a Kan ostao nepovrijeđen.