Život

Tužna priča sa hepiendom: Štene zlostavljano i pucano mu je u lice (VIDEO)

Ovaj slatki mali pas Indie stigao je u sklonište u veoma teškom stanju.

FOTO: UNIVERSOANIMALI-IT
FOTO: UNIVERSOANIMALI-IT

Njuška mu je bila jako unakažena, nos i gornja usna uništeni i gotovo potpuno “eliminisani”. Vjerovatno je to bio pas koji se koristio za tajne borbe i, kada više nije služio svojim neljudskim gospodarima, prezreno biće ga je upucalo u lice.

FOTO:
FOTO:

Toliko je bio povrijeđen da bi ga bilo jako teško održati u životu i predvidjeti mu dobar opstanak. Mali pas je, međutim, imao sreću da nađe “spas” od nekih ljudi koji su se zainteresovali za ovog napuštenog psa. Dakle, došlo je vrijeme da iskoristi svoju drugu šansu i pokuša živjeti kako zaslužuje.

U Humanom društvu zaljevske obale na Floridi veterinari su izvršili sve potrebne testove i tretmane kako bi mogli riješiti opsežnu traumu koju je Indie pretrpio. Vjerovatno je, prema hipotezama veterinara, Indie korišten kao pas mamac u borbenom ringu. Nakon što je završio svoj zadatak, koji je trajao ko zna koliko, neko mu je ispalio hitac u njušku. Zaista jeziva hipoteza i, nažalost, bliska stvarnosti.

Mali pas je kasnije ostavljen da umre na polju. Indie je bio jači od onih zvijeri koje su ga zlostavljale i gotovo ubile.

Nakon dijeljenja priče, stigle su brojne donacije za podršku tretmanima i operacijama s kojima bi se mali pas morao suočiti kako bi mogao normalno živjeti život bez problematičnih posljedica. Tu je i Facebook stranica njemu u čast, gdje se stalno objavljuju ažuriranja sa fotografijama i videozapisima.

FOTO:
FOTO:

Nakon što je bio na liječenju od opsežnih infekcija koje je imao, Indie se vratio kući s Michelle, praktičarkom na Heritage Instituteu u Fort Myersu. Iz Humanitarnog društva zaljevske obale rekli su: “Tako smo sretni što imamo Indie u tako divnom okruženju da se izliječi od emocionalnog i fizičkog zlostavljanja i traume”. Kada je neko upitao može li Indie da diše kroz taj “djelimični nos”, hraniteljica je odgovorila: “Da, može. Samo pravi malo buke”.

Prihvati notifikacije