Magazin

TURSKI PUDING Ovu poslasticu morate probati

Pravljene turskog pudinga nije previše komplikovano...

FOTO: MYSTIC CAKES
FOTO: MYSTIC CAKES

Za ovu poslaticu neće vam trebati puno vremena.

Sastojci:

600 ml mlijeka

60 g šećera

Pročitajte još

2 vanilin šećera

40 g kokosa

2 žumanca

50 g brašna

30 g maslaca

20 g sjeckanih badema

20 g kokos listića.

Priprema:

U šerpu sipajte 400 ml mlijeka, dodajte šećer, vanilin šećer i kokos pa stavite na vatru da provri. U preostalih 200 ml mlijeka razmutite žumanca i brašno tako da ne bude grudvica, pa ukuhajte u mlijeko sa kokosom, ulivajući u tankom mlazu i sve vrijeme miješajući žicom.

Kuhajte na srednjoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne, skinite sa vatre i odmah dodajte maslac, pa promiješajte da se otopi.

Vruć puding sipajte u četiri manje čaše, pokrijte providnom folijom da se ne stvori korica i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a potom stavite u frižider da se puding dobro rashladi i stegne. Pred posluživanje skinite foliju i ukrasite sjeckanim bademima i kokos listićima.