Tačnije, na Jadranu je od početka godine ostvareno 6 posto više dolazaka i 19 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje u rekordnoj 2019. godini. Dosadašnji rezultati i trendovi upućuju na to kako će hrvatski turizam u ovoj godini premašiti turistički promet ostvaren u rekordnoj 2019. godini. Najave partnera za glavnu sezonu su odlične, zadovoljstvo rezervacijama potvrđuju i hrvatski turistički subjekti, a u toku su i intenzivne promotivne aktivnosti na inostranim tržištima kako bi glavni dio sezone dočekali maksimalno spremni“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.
No, s druge strane, slovenske turiste koji su uskršnje praznike proveli u Hrvatskoj, šokirale su određene cijene u ugostiteljskim objektima.
Uvođenje eura u Hrvatskoj ostavilo je posljedice! Cijene turističkih kapaciteta i ugostiteljskih usluga skočile su u nebo i prije sezone pa su se Slovenci kući vratili praznih novčanik – pišu slovenski mediji, a razočarani turisti javljaju se na društvenim mrežama i komentiraju cijene.
Dva deci vina i dvije kuglice sladoleda platila sam 24 eura – napisala je u jednoj Facebook žena koja je boravila za Usrks u Poreču.
Slovenac koji vodi svoj lanac burgera prije nekoliko dana je posjetio Umag. Na Facebooku je podijelio fotografije iz jedne konobe u kojoj su porciju jadranskih lignji platili čak 28 eura. Lignje, tvrdi, nisu ni bile jadranske, prenosi Sobota.info.
Objavljena je i fotografija palačinke s Nutellom u Poreču koja je koštala 6,50 eura, a pivo u jednom restoranu košta 5,10 eura, prenosi 24sata.hr.