BiH

Tragična priča iz Prijedora: Vejsil umro od tuge za sinom Senadom

Vejsil Kaltak, otac Senada Kaltaka (66), ubijenog u prijedorskom naselju Hambarine, preminuo je nakon što je saznao za ubistvo sina.

FOTO: PRIJEDORDANAS.COM
FOTO: PRIJEDORDANAS.COM

Ova nevjerovatna sudbina porodice Kaltak potresla je sve njihove komšije i poznanike koji u nevjerici kažu da Vejsil vjerovatno nije mogao da podnese bol za ubijenim sinom.

Oni su živjeli u istoj kući, sin u prizemlju, a otac na spratu. Otac je bio star, bolestan, nepokretan i gotovo da nije mogao da živi bez tuđe pomoći i njege.

Nakon što je saznao za ubistvo sina, njemu je pozlilo i prevezen je u Dom zdravlja. Nažalost ubrzo je preminuo.

Vjerovatno nije mogao da podnese bol za izgubljenim sinom. Tužno, da tužnije ne može biti, kažu šokirani poznanici porodice.

Oni kažu da su Vejsil i Senad živjeli sami u kući. O nezapamćenoj tragediji obaviješten je Senadov brat, koji živi u inostranstvu, i koji se odmah zaputio u Prijedor, piše UNA TV.

Dženaze Senadu i Vejsilu biT će klanjana sutra u podne ispred džamije u Hambarinama.

Pročitajte još

Podsjetimo, Senad Kaltak ubijen je u subotu u svojoj kući, a zbog sumnje da je počinio zločin uhapšen je Adin Hodžić (23) iz Prijedora.

Senadovo tijelo pronađeno je na njivi, stotinjak metara od kuće i sumnja se da ga je ubica tu odvukao pokušavajući da prikrije zločin.

Tokom istrage pronađena je okrvavljena odjeća, kao i krvavi tragovi vučenja. Izuzeti su i drugi dokazi, kao i više noževa koji će biti poslati na vještačenje.

Osumnjičeni Hodžić je uhapšen i danas će biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru na dalje postupanje.

Na teret mu se stavlja da je počinio teško ubistvo, a nakon ispitivanja tužilaštvo će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Prihvati notifikacije