Svijet

Trump oborio rekord, za jedno donatorsko veče prikupio ogroman novac

Štab Donalda Trumpa saopštio je da je na donatorskom skupu na Floridi sakupljeno 50,5 miliona dolara za kampanju bivšeg predsjednika.

trump
FOTO: EPA-EFE/PETER FOLEY / POOL

Na skupu koji je organizovan u Palm Biču, U domu milijardera Džona Polsona, oboren je rekord u iznosu donacija sakupljenih u jednom danu, a riječ je o sumi koja je skoro dvostruko veća od 26 miliona dolara, koliko je nedavno dobio Jo Biden na donatorskom skupu kome su prisustvovali bivši predsednici Bil Klinton i Barak Obama u Njujorku, prenosi AP.

„Sada je jasnije nego ikad prije da smo dobili ne samo novac, već i poruku da dovedemo Trumpa do pobjede 5. novembra“, naveli su u saopštenju njegovi viši savjetnici.

Pročitajte još

„Ovo je bilo nevjerovatno veče prije nego što je i počelo, jer su ljudi željeli da doprinesu cilju da Amerika ponovo postane velika, i to se dogodilo“, rekao je Trump novinarima kada je došao na skup sa suprugom Melanijom.

Trumpov predizborni štab je ranije ove nedjelje saopštio da su u martu prikupili više od 65,6 miliona dolara i zaključili mjesec sa ukupnim budžetom od 93,1 milion. Kada se tome doda iznos koji je prikupljen u subotu, to je i dalje znatno manje od trenutnog Bidenovog budžeta, koji iznosi 192 miliona dolara.