Jet set

Tragedija: Ovu Čolinu pjesmu svi obožavaju, a malo ko zna da je nastala po istinitom događaju

Numera se dan-danas vrti i mnogi je obožavaju, ali malo je onih koji znaju šta stoji iza nje.

FOTO: MARIN TIRONI/INDEX
FOTO: MARIN TIRONI/INDEX

Pjesme Zdravka Čolića javnost nikako ne prestaje da sluša, a novije generacije s uživanjem vraćaju i neke starije numere nazad na hit liste. Jedna od takvih svakako je „Ona spava” koju je Čola, prema sopstvenom priznanju, nekada brojnim damama poklanjao, a one su u tome uživale.

Međutim, ona u stvari pripada izvjesnoj Milici Kostić, djevojci koja je preminula 1974. godine od posljedica povreda koje je zadobila pri padu sa 11. sprata Rubinove kule u Kruševcu. Sa namjerom da sačuva svoju čast, prenosi Mondo, djevojka je skočila, pa su je teško povređenu hitno odvezli u bolnicu, gde joj je ukazana ljekarska pomoć.

Milica je, prema daljim medijskim napisima, bila učenica srednje medicinske škole, a tog ju je dana jedan nepoznati momak na prevaru odveo do stana, kako bi ona, navodno, pozvala njegovu djevojku. Ispostavilo se kako je on jedan od petorice nasilnika kojem je namjera bila da je napastvuje.

Kada joj je to kazao, ona je odbila da skine odjeću sa sebe. Plakala je i molila da je pusti iz sobe, a jedan od ostalih navodno je izgovorio rečenicu: Nevina je, neću da je diram.

Međutim, nisu je pustili. Ona je na sve načine pokušavala da pobjegne, pa je na kraju, pošto je u sobi ostala sama, iskočila kroz prozor s 11. sprata.

U bolnici u koju je hitno prevezena i poslije razgovora s inspektorima, navodi se dalje, pala je u komu iz koje se nije probudila, prenosi alo.rs.

Prihvati notifikacije