Sarajevo

Toplane spremne krenuti s isporukom grijanja prema građanima u Sarajevu

Ukoliko se utvrdi da nakon 20. septembra srednja dnevna temperatura spoljašnjeg vazduha iznosi 12 stepeni ili niže, KJKP "Toplane - Sarajevo" će početi sa isporukom toplotne energije prema građanima Kantona Sarajevo, što znači da ukoliko se nastavi ovaj trend temperature, KJKP "Toplane - Sarajevo" će 22. septembra krenuti sa zagrijavanjem stambenih i poslovnih jedinica - kazali su Feni iz ovog preduzeća.

FOTO: ILUSTRACIJA / BOBATOO.CO.UK
FOTO: ILUSTRACIJA / BOBATOO.CO.UK

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Toplane Sarajevo” d.o.o. , kako napominju, spremno je za početak predstojeće sezone grijanja za 2022/2023. godinu. Obavještavamo korisnike centralnog grijanja da su sva postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije pogonski spremna – kazali su Feni iz “Toplana-Sarajevo”.

Naime, u skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, postrojenja i instalacije KJKP “Toplane-Sarajevo” d.o.o trebaju da budu tehnički spremna do 20. septembra tekuće godine.

Naglasili su da, što se tiče “Toplana-Sarajevo”, građani nemaju razloga za zabrinutost zbog predstojeće grijene sezone. Učinit ćemo sve što je u našoj nadležnosti kako bi korisnici centralnog grijanja bili zadovoljni uslugom koju im pružamo i kako bi sezonu 2022/2023. godine učinili što uspješnijom – poručili su iz “Toplana-Sarajevo”.

Prihvati notifikacije