BiH

Tokom vježbe specijalaca MUP-a RS-a u Banjoj Luci ručna šok bomba pogodila civilni automobil (VIDEO)

U Banjoj Luci večeras oko 19 sati dogodio se incident kada je tokom vježbe Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a ručna šok bomba pogodila jedan parkiran civilni automobil.

FOTO: GERILA INFO
FOTO: GERILA INFO

Kako je objavio portal Gerila info, u tom trenutku u automobilu nije bilo nikog, a vozilo je bilo parkirano ispred jedne ambulante. Pripadnici banjalučke policije obavili su večeras uviđaj na mjestu gdje je došlo do incidenta.

Pročitajte još

– Policijskoj upravi Banja Luka je večeras oko 18.55 sati prijavljeno da je u Banjoj Luci u ulici Mladena Stojanovića, oštećen prozor na parkiranom putničkom vozilu marke “dacia”. Obavljen je uviđaj – istaknuto je.

Policija je utvrdila da je tokom realizacije vježbe pripadnika MUP-a RS-a upotrijebljena jedna ručna šok bomba i da je došlo do oštećenja navedenog vozila.

– O događaju je obaviješten dežurni tužilac koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela. Također obaveštavamo građane da prilikom izvođenja vježbe nije korištena manevarska municija niti druga pirotehnička sredstva – potvrdili su iz PU Banja Luka.

Prihvati notifikacije