Kultura

TikTok poludio za pričom o 6 posebnih pojedinaca u svijetu magije i tajnih društava

Čim je ugledala svjetlo dana, knjiga Atlasovih šest je postala prava svjetska senzacija. Zašto, pitate se? Način na koji spisateljica Olivie Blake opisuje likove, udiše im život i zanimljive pojedinosti te to upakirava u domenu magije u svijetu u kojem je samo dio čovječanstva nadaren posebnim moćima brzinom je munje osvojilo čitateljstvo.

FOTO: PRESS/INDEX.HR
FOTO: PRESS/INDEX.HR

Naravno, pomaže što postoji trend među čitateljima i autorima koji se zove “dark academia” u koji bi se ova knjiga mogla svrstati. Iako namijenjena mladima, onima tinejdžerskih godina, knjiga osvaja čitatelje svih dobnih skupina.

Aleksandrijsko društvo tajni je svijet kojem ne može pristupiti svako. Svakih deset godina šestero najdarovitijih medejaca, izabranika s nadnaravnim moćima, dobiva poziv za posebnu inicijaciju. Odabranima će biti osigurana moć i prestižan život kakav nisu mogli zamisliti ni u najluđim snovima. Ipak, cijena koju moraju platiti nije malena, piše index.hr

Svaki od šestero kandidata ima svoje razloge zbog kojih je prihvatio zagonetni poziv Društva. Iako će to podrazumijevati susret s neviđeno opasnim neprijateljima, a možda i okrutnu izdaju najbližih saveznika, svim će se silama boriti da pristupe redovima Aleksandrinaca. Libby, Nico, Tristan, Reina, Parisa i Callum naizgled su potpuno drugačiji ljudi, imaju drugačiju životnu pozadinu, no kada ih posjeti Atlas, njihovi se životni putevi krenu presijecati zbog višeg cilja.

FOTO: INDEX.HR
FOTO: INDEX.HR

Senzacija na knjiškom TikToku

Čim se upustite u svijet ovih šestero kandidata, dat će vam misliti o mnogo toga. Svaki od njih poseban je na svoj način, traži partnera s kojim bi mogao sklopiti savez te se boji izdaje i obmana.

No Atlasov krug nešto je što isprva ni oni sami ne razumiju. Iz stranice u stranicu sve ćete brže čitati ne biste li otkrili što se zapravo događa iza zatvorenih vrata vile u kojoj su se svi oni našli. Srećom, autorica ove knjige razmišljala je o svemu. Atlasovih šest prva je od tri nastavka ove priče.

Olivie Blake, pravim imenom Alexene Farol Follmuth, autorica je nekoliko indie SFF projekata te webtoona Clara and the Devil u suradnji s ilustratoricom Little Chmurom. Njezin roman Atlasovih šest osvojio je čitatelje širom svijeta i postao prava senzacija na Booktoku. Olivie se uglavnom u svojim knjigama dotiče pitanja što znači biti čovjek te ispituje kompleksnost života i ljubavi. 

Magični svijet kakvoga Olivie vidi u knjizi Atlasovih šest otvorit će vam potpuno novu perspektivu te ćete se iskreno zapitati što bi se u stvarnosti dogodilo da nešto slično postoji danas.

Prihvati notifikacije