BiH

Teška saobraćajna nesreća u Orašju: Smrtno stradale dvije osobe

Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija, ali je činjenica da su vremenski uvjeti bili iznimno loši.

FOTO: RADIO ORAŠJE
FOTO: RADIO ORAŠJE

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na području Orašja, u noći sa subote na nedjelju, smrtno su stradala dvojica 23-godišnjih mladića iz Oštre Luke.

Lokalni mediji javljaju da su stradali Davor Delić i Antonio Kopić, a mještani ne pamte sličnu tragediju.

U izvještaju MUP-a Posavskog kantona se navodi da je oko 02:55 PS Orašje dobila prijavu o saobraćajnoj nesreći na Regionalnoj cesti R-464 na lokaciji Gradišta.

“Na mjesto događaja upućena je patrola prometne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da su u nezgodi sudjelovali jedno putničko i dva teretna vozila. U nezgodi su vozač i suvozač u osobnom vozilu smrtno stradali. Na mjestu događaja je izvršen uviđaj”, rečeno je iz policije.

Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija, ali je činjenica da su vremenski uvjeti bili iznimno loši, snijeg je padao od večernjih sati i otežavao saobraćaj na cesti koja je u tom dijelu dosta pogodna za brzu vožnju i bez krivina.

Radio Orašje javlja da su prema tvrdnjama osoba bliskih dvojici mladića, oni vozilom Mercedes dolazili iz pravca Orašja, dok su dva kamiona bez priključnih vozila dolazila iz pravca Gradačca. Putničko vozilo se najprije sudarilo s jednim kamionom, a nakon toga težak udar i s drugim, da bi oba vozila završila u jarku pored ceste.

Prihvati notifikacije