Magazin

Taste Atlas objavio tradicionalne deserte za ramazan

Ugledna platforma posvećena gastronomskim blagodatima širom svijeta Taste Atlas objavila je listu tradicionalnih deserta za ramazan.

FOTO: CREATIVE FAMILY
FOTO: CREATIVE FAMILY

U objavi na društvenoj mreži X, Taste Atlas je podijelio i zanimljiv tekst vezan za iftar, odnosno vrijeme prekidanja posta tokom ramazana.

“Iftar, obrok kojim muslimani prekidaju post tokom Ramazana, vrijeme je radosti i zajedničkog okupljanja. Tradicionalni iftar obroci znatno se razlikuju širom islamskog svijeta, odražavajući bogatu raznolikost kultura i kuhinja.

Posebnu ulogu u iftaru imaju deserti, pružajući slatki završetak današnjeg posta. Evo nekoliko tradicionalnih iftarskih deserata koji se uživaju u različitim zemljama”, objavljeno je na službenom profilu Taste Atlasa na društvenoj mreži X.

Među njima je mjesto našla i tufahija, tradicionalno jelo iz Bosne i Hercegovine.

Pogledajte i ostala jela: