Magazin

Tarik Filipović za Bosnainfo: Ko ne voli SFF taj nije normalan

Sarajevo Film Festival već 28 godina okuplja najveća imena regionalne i svjetske filmske i glumačke scene. Mnogo gostiju je zbog festivala prošetalo Sarajevom, a jedan od najomiljenijih televizijskih i glumačkih likova zasigurno je Tarik Filipović.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Bosanskohercegovački i hrvatski glumac ove godine je dobio čast da bude  voditelj svečane ceremonije dodjele nagrada Srca Sarajeva za TV serije.

U razgovoru za Bosnainfo, Tarik Filipović je s ponosom govorio o ovogodišnjem festivalu, ali se kratko osvrnuo i na svoju karijeru i planove za naredni period.

FOTO:
FOTO:

“Sarajevo Film Festival je najveći brend Bosne i Hercegovine i onaj ko ima nešto protiv ili ne voli ovaj festival, taj nije normalan. Ovaj festival uradi na imidžu BiH više od svih političara i vlada koje su se izmijenjale za ovih 30-ak godina. Tako da, ja sam jako ponosan na ovaj festival i jako volim svake godine biti barem mali dio svega ovoga. Čak i kada nemam neki film, onda imam neku drugu ulogu ovdje, evo ove godine vodim dodjelu nagrada regionalnu i najavljujem premijeru domaće serije Kotlina. Jednostavno, volim biti dio svega ovoga i jako sam ponosan na Sarajevo”, kaže za Bosnainfo Filipović.

Tarik je zasigurno jedan od najzaposlenijih glumaca na našim prostorima, a evo šta kaže za Bosnainfo, na čemu trenutno radi i šta mu oduzima najviše vremena.

“Trenutno imam četiri, kako mi glumci to volimo reći, “žive” predstave, predstave koje se igraju. “Da sam ptica” je jedna predstava koja govori o izbjeglištvu, režiserke Arije Rizvić, jako emotivna i dirljiva priča, zatim radim novu monodramu “Seksi glad”, te predstavu “Predsjednici&ca”, koju sam sam pisao i koja je već bila igrana u Sarajevu. Uživam na tom polju kada su u pitanju daske koje život znače. Što se tiče TV projekata, Milijunaš je idalje aktivan, vjeran sam tom projektu i za sada nemam nekih ambicija televizijskih izvan toga. Uskoro imam premijeru jednog španskog filma u Barceloni, trenutno sam zbog toga najviše uzbuđen i jako se tome radujem”, otkrio je Tarik Filipović za Bosnainfo na kraju razgovora.

Prihvati notifikacije