Svijet

Švicarske vlasti protjeruju lopova iz BiH koji je krao na Ciriškom jezeru: Priznao sve, pljačkao je zbog dugova, ali se žalio Višem sudu

Nakon što je niža sudska instanca presudila da državljanin BiH (45) mora da napusti zemlju jer je krao na Ciriškom jezeru i zbog niza dugih krivičnih djela, on je odlučio da se obrati Višem sudu u Cirihu i pokuša da se izbori za ostanak u zemlji.

Ciriško jezero
FOTO: WIKIPEDIJA

Kako prenose švicarski mediji, riječ je o serijskom lopovu, koji već godinama “operiše” na području Ciriškog jezera. Zajedno sa svojim saučesnikom, kojem nije navedena zemlja porijekla, krao je sve što je stigao: od električnih bicikala, građevinske opreme pa do provala u stambene zgrade.

Njegova prva krađa registrovana je juna, 2021. godine, a najviše je krao od posjetilaca na Ciriškom jezeru, ali su i okolna gradilišta bila njegova česta meta.

Svu ukradenu robu bi kombijem prevozio u BiH gdje je i preprodavao. (vb)

Ono što je zanimljivo jeste da je on priznao da je počinio sva krivična djela koja mu se stavljaju na teret, ali da je to uradio zbog dugova.

Na koji način će predstaviti svoju odbranu pred Višim sudom još nije poznato, ali švicarski mediji prenose da dugovi svakako neće biti olakšavajuća okolnost.