Svijet

Svi su ogorčeni zbog ovog poteza: Traži se mladić koji je sa zgrade skočio u venecijanski kanal

Turista koji je skočio s krova venecijanske palače u kanal gradonačelnik grada Venecije, inače grada na popisu svjetske baštine, opisao je kao "kretena".

FOTO: TWITTER / PRINTSCREEN VIDEO / LUIGI BRUGNARO
FOTO: TWITTER / PRINTSCREEN VIDEO / LUIGI BRUGNARO

Mladić, koji je na sebi imao samo bokserice, snimljen je kako skače s vrha zgrade visoke oko 10 metara. Neposredno prije nego što je skočio čulo se kako mještani govore: “Ne!” i govoreći mu da ne riskira. Čuje se i krik neposredno prije skoka u vodu. Nekoliko trenutaka kasnije izašao je iz kanala, a prijatelj mu je pružio ručnik.

Imao je sreće što je izašao neozlijeđen – neki od venecijanskih kanala ostali su bez vode u posljednjih nekoliko tjedana kao rezultat niza iznimno niskih oseka.

Podvig, koji je objavljen na društvenim mrežama, osudio je gradonačelnik Venecije, koji je postao ogorčen zbog turista koji se skidaju kako bi se kupali u kanalima, ilegalno skijaju na vodi duž Canala Grande i skaču s poznatog mosta Rialto, često u pijanom stanju.

“Trebali bi mu dati potvrdu o gluposti i dobar broj udaraca u stražnjicu!”, napisao je gradonačenik Luigi Brugnaro na Twitteru. “Pokušavamo ga identificirati i optužiti, zajedno s njegovim prijateljem koji je snimio kretena za društvene mreže.

Prihvati notifikacije