Politika

Cenić o izbornoj kampanji: Na ulazu u državu treba da stoji upozorenje; "Ulazite u ludnicu na vlastitu odgovornost"

Svetlana Cenić, ugledna ekonomska analitičarka redovno komentira dešavanja u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu.

FOTO: PRINTSCREEN / VIDEO / YT
FOTO: PRINTSCREEN / VIDEO / YT

Izborna kampanja koja još uvijek traje pokazala je svu prljavštinu, kako se za poziciju ne biraju riječi, ali ni sredstva.

Uveliko traju “ratovi” saopćenjima, prozivanjima na izbornim skupovima i nadmudrivanjem ko je koliko oštetio državu, ali naravno, niko od istih koje već godinama gledamo kao političare, nije preuzeo odgovornost za propuste i probleme koje građani ove države, ali i sama država Bosna i Hercegovina imaju.

“Gledajući kampanju i sve oko nje, na ulazu u državu treba da stoji upozorenje:“Ulazite u ludnicu na vlastitu odgovornost”, napisala je Cenić na svom Twitter profilu.

“Ne samo da su stranke nekad počesto pisale i ozbiljne izborne programe, već su imale i prijemčivije slogane i vizuale. Ovo sad je baš kakvi im glasači i kandidati, takvi slogani i vizuali nedotupavni, plagirani ili besmisleni. Većina”, mišljenja je Cenić.

Početak predizborne kampanje obilježila su prepoznatljiva lica i slogani na stranačkim plakatima širom Bosne i Hercegovine. Neki uopšte nisu istakli nikakvu poruku već svoje ime i prezime i funkacija koja im je cilj.

Tradicionalno, kao i svaki put do sada kampanja je nezanimljiva i demotivirajuća i manje-više gotovo svi u Bosni i Hercegovini jedva čekaju da sve ovo oko izbora prođe.

A šta nas čeka već 3. oktobra, vjerovatno ništa, opet sve isto, možda neko novo lice na političkom bh. nebu.

Prihvati notifikacije