Kultura

Sveta misa i blagoslov motorista i njihovih motora u Orašju

U župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju u subotu je upriličen blagoslov motora i misno slavlje za članove Moto kluba "Posavac" Orašje na koje se okupilo 100-ak motorista.

FOTO: KTA
FOTO: KTA

U prigodnoj propovijedi fra Bono Kovačević govorio je o tome kako se Krista može svjedočiti i “za volanom”.

Nazočne je potaknuo da nastoje tijekom “dragocjenih trenutaka vožnje” što više činiti dobra djela, te uputio nekoliko savjeta kako i u tim trenucima biti bolji kršćanin.

Pročitajte još

“Na početku vožnje prekrižit ću se i moliti; pripaziti i na odabir glazbe koju slušate tijekom vožnje; prometna pravila su važna i zato ih poštujte iz ljubavi; kada iskrsnu situacije u kojima vam netko oduzima prednost; prikažite to Bogu na slavu – propustite vozilo koje dugo čeka u redu i pritom ga blagoslovite; i ‘nespretni vozači’ Božja su djeca”, rekao je fra Bono, prenosi KTA.

Na kraju propovijedi župnik je pročitao smjernice za vozače koje je prije 11 godina, 24. maja 2007. preporučio Papinski savjet za pastoral migranata i putnika, a koje vrijede i danas.

Potaknuvši ih da ih nastoje primjenjivati svakodnevno, poželio im je sretan put i blagoslovljenu svaku vožnju.

Nakon blagoslova sudionici su se uputili na kamp za članove Moto cluba “Posavac” Orašje i nastavili zajedničko druženje.