IT

SVE SE ČEŠĆE SPOMINJU Imenovan prvi direktor za istraživanje NLO pri NASA-i

Američka svemirska agencija NASA je saopštila da je imenovala svog prvog direktora za istraživanja onoga što vlada naziva “neidentifikovanim letećim objektima” (NLO).

FOTO: ILUSTRACIJA/UNSPLASH
FOTO: ILUSTRACIJA/UNSPLASH
Legendarna Area 51 u Nevadi

Šef američke svemirske agencije rekao je istovremeno da grupa stručnjaka nakon utvrđivanja činjenica po tom pitanju nije pronašla dokaze o vanzemaljskom porijeklu ovih objekata, prenosi It mixer.

Administrator Bill Nelson objavio je da su imenovali predvodioca istraživanja – iako nije otkrio identitet osobe – nakon što je nezavisna grupa stručnjaka preporučila NASA-i da pojača svoje napore u prikupljanju informacija o NLO i da igra veću ulogu u pomaganju Pentagonu da ih otkrije, piše Reuters.

Nelson je tokom konferencije za novinare takođe iznio svoje lično mišljenje da život postoji van Zemlje.

“Postoji globalna fascinacija NLO-om. Na mojim putovanjima, jedno od prvih pitanja koje često dobijem je o tim viđenjima. I veći dio te fascinacije je zbog nepoznate prirode”, rekao je Nelson, a prenposi RSE.

“Ako me pitate vjerujem li da postoji život u svemiru koji je toliko veliki da mi je teško shvatiti koliko je velik, moj osobni odgovor je ‘Da’”, dodao je Nelson.

Američka je vlada u proteklih nekoliko godina nekoliko puta otkrila informacije koje je prikupila u vezi s temom o kojoj je nekad vladala praktična šutnja službenika.

Vlada je 2021. objavila izvještaje koje je sastavio Kabinet direktora Nacionalne obavještajne službe u saradnji s radnom grupom pod vodstvom mornarice, a koje obuhvata brojna opažanja NLO-a uglavnom vojnog osoblja.

“Misija NASA je otkriti nepoznato. Što god pronađemo, reći ćemo vam”, rekao je Nelson, obećavajući transparentnost o svim otkrićima.

NASA-in panel, koji se sastoji od stručnjaka iz naučnih područja, od fizike do astrobiologije, objavio je izvještaje nakon prvog javnog sastanka u junu.

“NASA-in nezavisni studijski tim nije pronašao nikakve dokaze da NLO ima vanzemaljsko porijeklo, ali ne znamo što su ti NLO”, rekao je Nelson, dodajući da je cilj NASA-e “pomaknuti razgovor o NLO-u sa senzacionalizma na nauka.”

Prihvati notifikacije