Politika

Susret Krišto i Renaud-Basso: Naglašen interes da se poboljša saradnja naše zemlje s EBRD-om

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s izaslanstvom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), predvođenim predsjednicom EBRD-a Odile Renaud-Basso.

FOTO: VIJEĆE MINISTARA
FOTO: VIJEĆE MINISTARA

Predsjedavajuća Krišto je upoznala predsjednicu EBRD-a Renaud-Basso s aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u Bosni i Hercegovini. Zahvalila je EBRD-u na kontinuiranoj potpori i dosadašnjem angažmanu u Bosni i Hercegovini, posebice na finansijskoj potpori infrastrukturnim projektima, socioekonomskim reformama i potpori ekonomiji. Izrazila je interes bh. strane da se poboljša saradnja naše zemlje s EBRD-om.

Pročitajte još

Predsjedavajuća Krišto je istaknula opredjeljenje Vijeća ministara BiH da nastavi rad na reformskim procesima i evropskim integracijama, usmjerenim na političku stabilnost i ekonomski rast.

Tokom susreta razgovaralo se i o investicijskim planovima za iduće razdoblje, s posebnim fokusom na intenziviranje saradnje institucija BiH i EBRD-a na stvaranju povoljne klime za rast ekonomije u Bosni i Hercegovini.

Prihvati notifikacije