Region

Suđenje profesoru glume koji je silovao svoje učenice: Ona izmišlja i prepričava scene iz filma

Na suđenju u Beogradu Miroslavu Miki Aleksiću zbog sumnje da je počinio nedozvoljene polne radnje i silovao svoje učenice danas su okrivljeni Aleksić i njegov branilac postavljali sramna i jeziva pitanja Nikolini V. žrtvi ovog samozvanog profesora glume, aludirajući da je sve izmislila i prepričavala scene iz filma!

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Nikolina je na prethodnom ročištu ispričala jezive detalje iz škole glume “Stvar srca”, kao i sa čim su se susretale djevojke, prenosi blic.rs.

Nakon što je ona završila svedočenje, na današnjem ročištu pitanja je krenuo da postavlja njegov branilac Zoran Jakovljević, kao i sam Mika.

Prvo je pitanja krenuo da postavlja advokat koji je pitao da li je bilo incidenata kada je Milena Radulović držala monologe u studiju “Stvar Srca”? Na ovo pitanje Nikolina je odgovorila da se “ne sjeća”. Potom je pitao da li je “Mika prema nečijem radu u grupi bio neprimjeren i brutalan”, a žrtva ovog samozvanog profesora glume je odgovorila da jeste. Verbalno je vrijeđao i ponižavao nas – rekla je Nikolina.

Branilac Mike Aleksića upitao je potom Nikolinu da li je Ivana V. koju je, kako se navodi u optužnici, Aleksić seksualno zlostavljao imala dečka u tom periodu, na šta je Nikolina rekla da jeste.

“Nikolina je pričala gdje je bila kada se Ivani dešavalo to sa Mikom u prošlim izjavama”, rekao je advokat koji je potom predočio slike sa Nikolininog Instagrama na kojima se vidi da je bila u Njujorku i naveo da se to “ne poklapa sa njenom izjavom”.

Tužilac se protivio ovom pitanju, ali je Nikolina ipak odgovorila: “Ne vidim kako je situacija relevantna, s obzirom na to da sam ja tad završila školu kod Mike, a u avgustu sam otišla na školovanje u inostranstvo”

Advokat je potom upitao: “Kome je Nikolina prijavila to što se desilo i kada?” Prijavila sam prije dvije godine, bila je zima. Mislim da je bio decembar ili januar. Prijavila sam u policiji u Beogradu – rekla je Nikolina.

Advokat Jakovljević pomenuo je tada i glumicu Milenu Radulović koja je prva skupila hrabrosti i javno podijelila pakao kroz koji je prolazila u školi glume.

“Da li je bilo ko, a posebno Milena, govorila Vama šta da kažete?”, pitao je advokat, na šta je Nikolina rekla: “Ne”.Jakovljević je potom nastavio sa postavljanjem apsurdnih pitanja.

“Da li ste prisustvovali žurkama na splavovima sa vatrometom povodom produženja pritvora Miki?”, na šta je žrtva Aleksića odgovorila sa “Ne!”.

Advokat je potom nastavio sa svojom predstavom, pa pokušao da postavi pitanje: “Rekli ste da je Mika govorio da su sve žene kurve, na šta se to odnosilo?”. Ovo pitanja sudija je odbio.

Potom je Mika izašao pred govornicu, potpuno hladnokrvan.

“Rekli ste da ste prvu neprijatnost doživjeli sa 14-15 godina, kada ste išli u kancelariju da platite članarinu, tada ste rekli da nisam sjedio gdje inače sjedim već na fotelji i da sam držao cigaretu”, pitao je Aleksić, ali je sudija odbio ovo pitanje.“Koliko je vremena prošlo od prvog do sledećeg neprijatnog događaja”, pitao je Aleksić.

“Prvu sam doživjela sa 14,15 godina, a sljedeću sa 17”, rekla je žrtva.

Potom je Aleksić nastavio: “2018. godine kažete da ste doživeli drugu neprijatnost nakon koje idete u inostranstvo. Potom ste opisali cijeli događaj. Potpuno isti opis ste opisali događaj prije 2,3 godine. Kako su isti opisi a dva različita vremena i događaja, da li vam je neko sugerisao?”

Nikolina je kratko odgovorila sa “Ne”.

Aleksić je potom postavio sljedeće pitanje: “Kada smo pričali o slikama sa Instagrama, da li se radnja istovremeno dešavala u Njujorku i u studiju?”“Ja sam rekla da se to dešavalo na posljednjem času, a kada je to bilo, ne znam”, rekla je žrtva optuženog za seksualna zlostavljanja i silovanja.

Potom ju je Aleksić pitao “da li se sjećate kako ste bili obučeni”

“Ne sjećam se tačno ali sigurno sam nosila suknju ili haljinu”, kratko je odgovorila Nikolina.

Aleksić je onda postavio pitanje: “Da li Vam je poznat film “One su bombe” o aferi seksualnog zlostavljanja”. Ovo pitanje sudija je odbio, međutim, Aleksić je nastavio: “Nikolina ne opisuje scenu koju je doživjela već scenu iz filma. A za to imam i dokaze koje ću predočiti. Kada ste ispričali drugu neprijatnost Ivani i šta je rekla?”

Nikolina je kratko odgovorila da se dogodilo odmah kada je izašla iz kancelarije.

Aleksić je potom upitao: “Ispričali ste i za prvu i drugu neprijatnost”.

“Za prvu nisam odmah, a za drugu odmah kada sam izašla, kao što sam već rekla”, rekla je Nikolina.

Aleksić je dodao: “Taj događaj zadržali ste za sebe do Herceg Novog kada ste se i vidjeli sa Barbarom. Da li Vam je ona nešto ispričala?”

“Samo mi je rekla da se u toj školi dešavaju strašne stvari, da Mika gura djevojkama ruke u gaće i ljubi ih u usta”, rekla je žrtva.

Prihvati notifikacije