Region

Stručnjaci Ministarstva obrane Republike Hrvatske sutra dolaze u BiH

Preliminarni posjet (scoping visit) hrvatskog izaslanstva povodom sudjelovanja Republike Hrvatske u Paketu izgradnje obrambenih kapaciteta (Defence Capability Building, DCB), inicijative Sjevernoatlantskog saveza za jačanje kapaciteta Bosne i Hercegovine, bit će održan u Sarajevu od 20. do 22. maja.

FOTO: HINA
FOTO: HINA

Vlada Republike Hrvatske je u decembru prošle godine putem DCB Paketa izgradnje obrambenih kapaciteta uplatila pola milijuna eura za Bosnu i Hercegovinu za nabavu komunikacijske opreme. Oprema je primarno namijenjena bojnoj skupini lakog pješaštva, što su deklarirane snage OS BiH.

Pročitajte još

Posjet hrvatskih stručnjaka predvodi državna tajnica za Europu MVEP RH, Andreja Metelko Zgombić. Državna tajnica susrest će se sa zamjenikom ministra obrane BiH Slavenom Galićem, te sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Josipom Brkićem 20. maja.

Stručnjaci iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske će, u suradnji sa stručnjacima Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH, razgovarati na koji se način mogu zadovoljiti potrebe OS BiH za modernizacijom taktičke komunikacijske opreme, a koja ima visoku razinu uporabljivosti u civilnim sustavima, uz punu primjenu NATO standarda.