BiH

Stravične scene u sarajevskoj školi: Nastala je vriska i haos, učenik je imao skalpel...

Kako je dodala, jedan od dječaka je uspio pobjeći u toalet i sakriti se-

FOTO: FAEBOOK
FOTO: FAEBOOK

U sarajevskoj Osnovnoj školi “Šip” došlo je do incidenta u kojem je jedan od učenika donio skalpel u školu i s njim mahao pred učenicima u svlačionici. 

Pročitajte još

Kako je “Avaz” pisao, dječak se samopovrijedio za to vrijeme, a reagirala je i policija. 

– Sam događaj nije bio nimalo bezazlen. Incident se desio u muškoj svlačionici. Dječak je izvadio skalpel i počeo zamahivati prema dječacima (šest dječaka) simulirajući lika iz igrice “Granny” i govoreći “ja sam lud”. Srećom je “promašio” trojicu dječaka, jedan je uspio pobjeći u wc i sakriti se, prenosi Avaz.

U naletu prema vratima od wc-a, dječak sa skalpelom je sebe, nažalost, povrijedio – presjekavši sebi tetivu. Nastala je vriska i haos, krv je prskala na sve strane. Nasreću nema drugih povrijeđenih i nažalost dječak je povrijedio samo sebe. Majka sam jednog od šest djecaka iz svlačionice i ovo je prava istina.

Nažalost, škola je pokušala prikriti događaj i nedavanjem pravih, tačnih i blagovremenih informacija dovela u situaciju da u medije ode netačna, da se u grupama dijele poluinformacije i da mi kao roditelji nagađamo šta se desilo, ovisno o tome od koga smo čuli. Svi, kao roditelji, zaslužujemo da znamo pravu istinu i uradimo sve kako se ovakve stvari nikada ne bi ponovile – kazala je majka jedno od dječaka.

Prihvati notifikacije