Svijet

STRAVIČAN SNIMAK BRODA KOJI TONE Putnici panično bježali da se ne bi sreli s ajkulama

Izlet brodom završio je tragično na Bahamima, s potonulim brodom i smrću jedne putnice.

FOTO: TIKTOK / SCREENSHOT / @KELLYSWITZ
FOTO: TIKTOK / SCREENSHOT / @KELLYSWITZ

Ono što je trebalo biti čista uživancija pretvorilo se u pravi horor na putu prema popularnom turističkom odredištu – otoku Plava laguna.

Incident se dogodio u utorak, 14. novembra, a očekuje se temeljita istraga.

Dvoetažni turistički brod na putu prema obližnjem otoku Plava Laguna iz luke Nassau naišao je na uzburkano more i valove, piše Slobodna Dalmacija.

Brod je u potpunosti potonuo, iako je dubina vode na tom području samo otprilike 6 metara, a gornji dio broda bio je još uvijek vidljiv iznad razine vode.

Hitne ekipe s otoka brzo su stigle pružiti pomoć. Putnici i pet članova osoblja locirani su i dovedeni na otok, a dvoje putnika prevezeno je u bolnicu radi dodatne skrbi. Svi na brodu su sigurni.

Video snimci snimljeni na brodu ubrzo su postali viralni, a na njima se jasno vide prestravljeni gosti. Na snimkama je jasno vidljivo i kako skaču s potonulog broda, ai panično bježe da se ne bi sreli s ajkulama.

Žena u dobi od 75 godina je preminula, iako detalji njene smrti nisu potvrđeni, niti je identificirana. Nepoznato je i je li imala zdravstvenih problema.

@kellyswitz our ferry went down on our way to Blue Lagoon #shipwreck #boat #boatsinking #bluelagoon #bahamas #ferry ♬ original sound – Kelly Schissel

Iako su dva druga gosta prevezena u bolnicu iz predostrožnosti, nije prijavljena nijedna druga ozbiljnija povreda.

Svi putnici na brodu bili su gosti kruzera, ali još nije jasno kojeg, s obzirom da je u luci toga dana bilo pet različitih kruzing linija.