Ekonomija

Stiže nova Keune Tinta Color: Održivije pakovanje, potpuno nove boje i zadivljujuće performanse

Svjetski kozmetički brend Keune Haircosmetics predstavio je novu liniju boja za kosu Keune Tinta Color koja odsada dolazi u održivijem pakovanju, donosi potpuno nove nijanse boja i ima poboljšane performanse.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ekskluzivno predstavljanje u sarajevskom klubu Špica privuklo je medije ali i poznate beauty profesionalce, frizere, stiliste, influencere, među kojima su bili Ilda Humić, Kenan Tahirović, Samra Menzilović, Šejla Ramović, Iman Karović, Sunčica Šanjević, Naida Kadić i mnogi drugi. Boje za kosu Keune Tinta Color premijerno su prikazane na modelima, a za styling njihove kose pobrinuo se poznati hairstylist Mijo Majhen. Promocija Keune Tinta Color se odvija večeras u isto vrijeme u Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu.

S novom tehnologijom Keune u proizvodnji je postavio sebi cilj da bude prvi u svijetu color tinta boja. Moćne nove, poboljšane nijanse koje su potpuno veganske, gluten free i smještene u održiva pakiranja – to već jesu, rekla je direktorica Kuene Adriatic Group Anita Matić.

Novo, kreativno i održivo

Keune Haircosmetics, između ostalih ciljeva održivosti, ima za cilj do 2028. godine prijeći na korištenje ambalaže koja se može u potpunosti reciklirati, ponovo koristiti i ponovo puniti pa je nova paleta boja za kosu Keune Tinta Color potpuno u skladu s tim. Tako su nova pakovanja Keune Tinta Color izrađena od 100 posto 1 recikliranog aluminija čime se upotreba novog aluminija smanjuje za 82 tone godišnje 2.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Nove tube imaju čepove izrađene od reciklirane plastike, što korištenje nove plastike smanjuje za 8 tona godišnje 2 , a zahvaljujući novom pakovanju razvijača boje, moći će se sortirati i reciklirati do 71 tona 2 plastike 3 . Keune Tinta Color linija sadrži i 10 dodatnih nijansi boja, uključujući i potpuno novi asortiman Shade Shifters – tri nove nijanse, pomoću kojih frizeri mogu kreirati do čak 650 različitih nijansi.

Savršen izgled i njega kose

Čitava paleta proizvoda sadrži potpuno veganske formule s hranjivim kompleksom i kompleksom za zaštitu boje, što daje najbolje rezultate bojenja kose: vlasi su 75 posto nahranjenije 4 , a boja je zaštićena i ima 59 posto manje UV oštećenja 5 . Sve to potvrđuju i rezultati istraživanja u kojima su klijenti tvrtke doživjeli bogate vibrantne boje koje potpuno prekrivaju sijede, daju vrhunski sjaj i regeneraciju te zdrav i njegovan izgled 6 .

Boje budućnosti

Nova linija boja za kosu Keune Tinta Color veliki je iskorak za tvrtku, frizere, klijente, kao i planet. Keune Haircosmetics i dalje nastavlja s poboljšanjima i inovacijama, zadržavajući pritom visok novi performansi kako bi frizeri mogli kreirati svoje jedinstvene boje. 10 novih nijansi Keune Tinta Color dostupno je od februara 2023., a možete ih isprobati u svim Keune frizerskim salonima.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Keune – duga tradicija inovacije

Keune Haircosmetics najveći je holandski proizvođač profesionalnih proizvoda za kosu. Ova porodična tradicija koja traje već 100 godina počela je s Janom Keuneom, amsterdamskim apotekarom kojeg svijet pamti po izumu minivala kakav danas poznajemo. Od tada, Keune je prerastao u multinacionalnu kompaniju, a pritom nije izgubio tradicionalne i porodične vrijednosti. Prisutan je u više od 89 zemalja svijeta, a porodica Keune i dalje je na čelu kompanije.

Svojim inovativnim pristupom, praćenjem trendova, pažljivim osluškivanjem potreba klijenata i korisnika, te iznad svega održivim pristupom proizvodnji koja nije okrutna prema životinjama, izrasli su u najvažnije svjetsko ime kad se radi o kosi. Keune nikad ne testira na životinjama, ima vegansku liniju proizvoda, brine o održivosti, o ljudima i o planeti.

Više informacija o Keune Haircosmetics pronađite na: https://www.keune.com/hr/

A.E.

Prihvati notifikacije