BiH

Stefan Glavić PRIZNAO KRIVICU: Banjalučanin nakon dila sa tužilaštvom OSUĐEN I ODMAH PUŠTEN na slobodu

Okružni sud u Banjaluci aminovao je nagodbu Stefana Glavića, optuženog za pokušaj ubistva i Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Stefan Glavić
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Sud je tako Stefana Glavića osudio na jedinstvenu kaznu od tri godine i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Presuda je objavljena juče, nakon što je dva dana ranije u banjalučkom Okružnom sudu iznenada odgođeno izjašnjenje o krivici optuženog.

Presuda je pravosnažna i na nju nije dozvoljena žalba, a Glavić je juče u poslijepodnevnim časovima pušten iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda Banjaluka na Tunjicama.

Stefan Glavić je tako priznao da je 9. januara ove godine vraćajući se sa slave pucao u komšiju Dejana Višekrunu u zaseoku Eraci u Ljubačevu, kod Banjaluke koji je pukom srećom ostao živ.

Pucnjavi je prethodila svađa.

Glavić i Višekruna su noć prije došli kod zajedničkog prijatelja na slavu. Dok su bili u kući, između njih kako su ranije ispričali sagovornici navodno, nije bilo nikakvih tenzija i normalno su komunicirali.

– Višekruna je prvi došao na slavu oko 21 čas i pio je rakiju, ali nije bio pijan. Oko ponoći je na slavu došao i Glavić koji je bio u prilično pijanom stanju, ali između nih nije bilo sukoba. Svi su se šalili i družili – ispričao je ranije za Srpskainfo izvor upućen u istragu.

KPZ Tunjice
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Dodao je da je oko jedan čas iza ponoći Višekruna ustao i pozdravio se i rekao da ide kući. Odmah iza njega ustao je i Glavić i rekao da ide i on pošto je umoran.

– Njih dvojica su se pozdravili i zagrljeni izašli iz kuće, zbog čega niko nije mogao ni pretpostaviti da bi se mogao desiti neki problem. Međutim, samo desetak minuta kasnije začula se galama, ali i pucnjava – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Svjedoci tvrde da su ih vidjeli kako se naguravaju na putu i da je u jednom trenutku Višekruna rekao „Pucaj, pucaj“.

– Tada je Stefan podigao pištolj i u pravcu Dejana ispalio dva hica, dok se čulo da neko od svjedoka govori „ Ne, ne pucaj“. Jedan od očevidaca je pritrčao i uhvatio Stefana za ruku, a on je tom prilikom u vazduh ispalio više hitaca, a zatim je pištolj bacio u snijeg – rekao je pomenuti izvor.

Stefanu Glaviću se na teret stavljao pokušaj ubistva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja. Naime, kako stoji u optužnici, on je pucao iz pištolja za koji nije imao dozvolu o držanju, kao ni oružni list.

Višekrunu je pogodio sa dva hica u grudi i lijevu nadlakticu, a nakon ranjavanja uz obilno krvarenje je pao na zemlju. Nakon svega, pozvao je policiju i rekao da je ubio “govedo”.

Stefanova majka je tokom saslušanja u policiji tvrdila da je on htio da zagrli Dejana da se pomire, ali da je Višekruna rekao da to mogu riješiti samo tučom.