BiH

Staša Košarac i dalje šuti o tome kako je zaposlio suprugu u RAK BiH

Direktor RAK-a BiH, Milinović, navodi da je konkurs objavljen javno, ali 9. decembra prošle godine, što je subota i objavljen je u samo jednim dnevnim novinama.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine i kadar SNSD, Staša Košarac, i dalje odbija da komentariše kako je njegova supruga zaposlena u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH, kojom, takođe, rukovodi kadar SNSD.

Slučaj je veoma sumnjiv, dok iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH tvrde da je sve po zakonu.

Otome da je Košarac, uz pomoć stranačkog kolege, direktora RAK BiH, Draška Milinovića, zaposlio svoju treću suprugu u RAK BiH, u javnosti i medijima se govori mjesecima, ali je tek nedavno, u odgovoru RAK BiH Žurnalu, otkriveno i na koji način je zaposlena.

Pročitajte još

Direktor RAK BiH, Milinović, navodi da je konkurs objavljen javno, ali 9. decembra prošle godine, što je subota i objavljen je u samo jednim dnevnim novinama.

Na stranici RAK BiH ne postoji rubrika ‘konkursi’ ili ‘javni pozivi’, a ovog konkursa nema ni na stranici Agencije za državnu službu BiH…

– Jedni godinama čekaju posao za koji su se školovali, drugi sakupljaju glasove kako bi se zaposlili, a slučaj ministrove supruge pokazuje da neki ne moraju ni čekati, ni sakupljati glasove za posao – kaže narodni poslanik Liste za Pravdu i Red, Đorđe Vučinić, piše BN.

Košarac je kratko preko portparola poručio da slučaj spornog zapošljavanja njegove supruge i medijske navode o tome ne želi da komentariše.