Politika

Stanivuković presjekao: Dao nalog finansijama da isplate sva dugovanja

"Selo gori, a Ljubo se češlja", kritikuje predsjednika Skupštine Grada Banjaluka Ljuba Ninkovića, gradonačelnik Draško Stanivuković.

FOTO: FACEBOOK / DRAŠKO STANIVUKOVIĆ
FOTO: FACEBOOK / DRAŠKO STANIVUKOVIĆ

Donio je saopštava niz odluka i mjera, a svim srednjoškolcima biće tokom dana uplaćene stipendije-dvije rate. Također, njegovim odlukama biće isplaćena i sva druga socijalna davanja i to uprkos prijetnjama od procesuiranja iz drugog tabora.

“Jedva čekam, sad će tužilac Ljubo Ninković podnijeti krivičnu”, evo ga Drale opet troši nenamjenski, jedva čekam, ja ću mu pomoći da napise tu prijavu.

Tvrdi da rješava problem, da će biti isplaćene i dvije subvencije za korisnike privatnih vrtića.

“Mi na računu imamo 12 miliona, sad neko treba da čeka, ako je sve na meni, ja sam to potpisao, rekao sam finansijama puštaj. Isto i za Udruženje Partner, što direktorica nije htjela. Nisam birao da budem gradonačelnik bez skupštinske većine, ali našli smo način da riješimo ovo bez njih…”. 

Pronašao se i način da se bez rebalansa isplati novac i onima koji održavaju čistoću grada dodaje, piše N1.

“Bio sam sa Satlerom pita za donaciju i projekat 800 000 eura, čeka. Ja kazem neće Nino”, nastavlja Stanivuković.

Najavljuje da sutra počinje gradnja parka gdje će biti Tvrtko I, u martu hotel Palas, na proljeće završetak Kuće Milanovića, “dobrom dinamikom ide most u Česmi”.

Pozvao je odbornike da se vrate u klupe i da se održi i redovno i vanredno zasjedanje.

Od priče o rebalansu ne odustaje, ali ovaj put ističe da je jedna od mogućnosti za izlazak iz situacije -rebalans budzeta za 2024.godinu.Dva, tri skupštinska akta mogu sve riješiti.

“Da je moguće sve realokacijama, rebalansi ne bi postojali”, ističe gradonačelnik Banjaluke.

Tvrdi da SNSD do izbora ne želi da održi ni jednu redovnu sjednicu, te da opstrukcijama pokušavaju da njega politički ugroze. U svemu im, tvrdi pomaže “Đajićev front”, kako naziva NF Jelene Trivić.

“Njih je nerad umorio izgleda, ko što Meša Selimović kaže “Mir me uznemirio”, zaključuje.