Politika

Stanivuković o SNSD-u: Ispali su politički idioti i budale

Predsjednik Gradskog odbora PDP Draško Stanivuković komentarisao je kako kaže “nova čuda koja Vlada najavljuje”, odnosno sankcionisanje onih koji dobijaju platu, a ne dolaze na posao.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

“A mi se ko fol trebamo iznenaditi, pa reći wow jest’ to dobro. Neko se sjetio nakon 20.godina. Ja to podržavam… To je javna tajna, interesantno da je po prvi put o tome Vlada progovorila. Od velikih vladinih reformi uvijek ostane slovo R, a nakon 10 dana ni to slovo R. Kaže da su vladajući najavili i da nema duplih funkcija, a ostao je “Đajić sa dvije, ministar Bukejlović sa 6, odbornik Topić sa četiri funkcije”. rekao je.

Dva ministra padnu u vodu, šta je sa Đokićem bez diplome pita Stanivuković. Dodaje da ima saosjecanje prema ljudima koji su nesretnim okolnostima učestvovali u saobracajnim nesrećama, ali jesu li principi isti za sve:

“Vlada je uvijek padala na Đokiću. Kad su krenuli s diplomama, stali su na Đokiću, kad su krenuli sa krivičnom odgovornošću stali na Đokiću… Svaka najava im je laža i paralaža. Imate situaciju i priču otcijepićemo se, u junu, julu, vojska RS, vraćanje nadležnosti… Neće doći do poskupljenja rečeno prije izbora, a sad poskupila struja.” dodao je.

Opšti rast cijena je 15,5%, naglašava i da je sve postalo paradoks.

“Čekam tih sedam dana i podnijeću krivične prijave protiv svakog rukovodiloca, nadređenog, šefovi odsijeka to moraju znati, oni pišu šihte. To su stvari koje se već znaju decenijama. Znaćemo u kojoj ustanovi, ministarstvu taj neradnik radi. I ko mu je šef. Krivična prijava zloupotreba položaja.”Stanivuković je izračunao “troškove”:

“Imate 122 budžetska korisnika ministarstva i ustanove, 60 gubitaša preduzeća, 250 budžetskih korisnika na budžetu. Da je u svakoj toj ustanovi samo jedan neradnik, 250 neradnika svaki mjesec sa platom od 2000, 500 000 KM mjesečno, 24 miliona KM u mandatu Viškovića. Ispali su politički idioti i budale, to je 120 000 stipendija koje ste mogli isplaćivati, koliko plata, penzija. Za 4 godine samo, a taj problem po dubini je decenijama.” rekao je Stanivuković.

Naglasava da eventualna čistka “neće ići po tom osnovu, iće po tom ko je radio izbore ua njih, ko nije radio”.

Sračunao je da je plata za neradnike koštala 70 miliona KM u četiri godine Vlade RS.

“Otvorena je ozbiljna Pandorina kutija, hvala im na tome. Priča o ovome neće završiti danas, a neće ni krivičnim prijavama. Ustrajavali smo na pokretnoj bolnici, kiseoniku… Istrajaćemo i na ovome. Paravan je interesantan,” kaže Stanivuković. Komentarisao je i priče o opozivu gradonačelnika Banjaluke i Bijeljine koju SNSD pominje.

“Doktor (ÐAJIĆ) ima u svakom trenutku priliku da meni stane na crtu. Ne smije. Ja ću na Skupštini grada kandidovati tu tačku (opoziv) ako hoće.”

Kaže da su njegova izborna razlika u Banjaluci i pobjeda “bedem i tvrđava”.

“Ja ću uz gradonačelnika Bijeljine biti svim srcem uz njega, jer smo zajedno u istom trenutku donijeli političke promjene. Kao sto očekujem da i on bude uz mene.” kazao je Stanivuković.

Prihvati notifikacije