Region

Srpski ministar krenuo prema Jasenovcu, hrvatska policija ga zaustavila

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić najavio je večeras da će Srbija uputiti prosvjed Hrvatskoj jer hrvatska policija nije dopustila ministru za dijasporu da posjeti bivši logor u Jasenovcu.

FOTO: INDEX.HR.
FOTO: INDEX.HR.

Ministar Đorđe Milićević je bio u posjetu Srbima u okolici Novske i potom se uputio prema spomen parku u Jasenovcu kako bi odao počast Srbima ubijenima u ustaškom logoru tokom Drugog svjetskog rata, saopćio je njegov ured.

Vučić i Vulin već pokušali posjetiti Jasenovac, nisu uspjeli

Njega su na ulazu u kompleks zaustavili hrvatski policajci koji su ministrovo vozilo okružili s tri automobila, tvrdi se u priopćenju. Dačić je to ocijenio kao “sraman i skandalozan potez hrvatskih vlasti”.

“To je njihov odnos prema genocidu nad srpskim narodom u Jasenovcu i cijeloj fašističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj”, rekao je Dačić u priopćenju i najavio da će njegovo ministarstvo uputiti prosvjed Hrvatskoj.

Milićević je treći srbijanski dužnosnik koji nije mogao posjetiti spomenik u Jasenovcu, nakon predsjednika Aleksandra Vučića 2022. i bivšeg ministra odbrane Aleksandra Vulina 2018. godine, piše Hina.