BiH

Šokantni podaci sa sjednice štaba u Banjoj Luci o vodosnabdijevanju

Neko je namjerno otvarao hidrante i ispuštao vodu što je dovodilo do nedostatka vode, rekao je Draško Stanivuković gradonačelnik Banja Luke nakon sjednice štaba za vanredne situacije zbog problema s vodom.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Štab za vanredne situacije održao je i danas sjednicu tokom koje je analizirana trenutna situacija sa vodosnabdijevanjem, uz zaključak da je situacija dosta stabilnija, piše Srpska info.

Komandant Štaba gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da su mjere koje su na snazi od nedjelje u mjesnim zajednicama: Bronzani Majdan, Stratinska, Potkozarje, Verići, Ljubačevo, Donja Piskavica, Donja Kola, Rekavice 1, dale značajne pomake i u većini ovih mjesnih zajednica sada je redovno vodosnabdijevanje.

– Situacija je stabilna. Riješili smo izazove na jedan brz i efikasan način. Stanje je sada mnogo bolje, napravili smo određene zalihe, rezervoar na Tunjicama je stabilniji. Ostajemo i dalje u pripravnosti, a zbog najavljenih visokih temperatura ostaje i dalje ostaje na snazi vanredna situacija u određenim mjesnim zajednicama – rekao je gradonačelnik.

Naveo je da je u nedjelju identifikovano 10 odsto domaćinstava, koji su imali probleme s vodosnabdijevanjem, a sada je to svega dva odsto, od kojih jedan odsto ostaje u različitim intervalima bez vode, i manje od jedan odsto koji, nažalost, nema vodu i gdje se djeluje cisternama.